Toernooi Info

7 maart

2018

Districtskampioenschap schaken voor Basisscholen Den Bosch

Naam:

Districtskampioenschap schaken voor Basisscholen Den Bosch

Datum:

7-3-2018

Plaats:

's Hertogenbosch

Category:

Basisscholen

Organisatie:

Voor:

Jeugd

 

Districtskampioenschap schaken voor Basisscholen Uitnodiging

Op woensdag 7 maart 2018 wordt het jaarlijkse regionale schaaktoernooi voor basisscholen uit de regio ‘s-Hertogenbosch weer georganiseerd door IKC ’t Schrijverke in samenwerking met schaakvereniging HMC. Alle basisscholen uit het district mogen met een of meerdere teams deelnemen.

Het toernooi wordt gehouden in: Basisschool ’t Schrijverke, Patagonstraat 1, ‘s-Hertogenbosch.

Het betreft hier een toernooi voor teams. Het winnende team wordt kampioen van het district ‘s-Hertogenbosch 2018 en mag meedoen aan het Brabantse schoolschaak kampioenschap dat gehouden wordt op zondag 25 maart 2018 in Oosterhout. Hiernaast mogen ook de teams die op plaats 2 tot en met 5 zijn geëindigd meedoen aan de Brabantse schoolschaak kampioenschappen.

Het inschrijfgeld bedraagt per team €5,00 en dient op de toernooidag betaald te worden bij aanmelding van het ingeschreven team.

In de bijlage treft u nadere informatie aan over het toernooi. Aanmelden kan tot uiterlijk zondag 25 februari 2018. U kunt de inschrijving per e-mail sturen aan de schaakouder van IKC ’t Schrijverke: Corné Huijben, e-mail cornehuijben@yahoo.com. Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze uitnodiging dan kunt u per email of telefonisch contact opnemen. Het telefoonnummer is 06-20812784.

Vermeld u bij inschrijving de volgende gegevens in uw email:  Naam en adres van de school  Naam, email-adres en telefoonnummer van de contactpersoon Met hoeveel teams de school gaat deelnemen

Noot voor de lezer/ontvanger van dit bericht: Indien u niet diegene bent die deze buitenschoolse activiteit regelt wilt u dit bericht dan doorgeven aan de persoon die dit dan wél voor uw school regelt. Laat ons dan even weten aan wie u dit doorstuurt.

We zien u en uw team graag verschijnen op 7 maart a.s.!

Met vriendelijke schaakgroeten,

Corné Huijben Schaakouder, IKC ’t Schrijverke

 

Hieronder wat aanvullende informatie over het toernooi.

IKC ‘t Schrijverke We zijn te gast op ’t Schrijverke. Het verzoek aan de begeleiders om toezicht op hun teams te houden zodat we goed gebruik kunnen maken van de geboden gastvrijheid. De wedstrijden vinden plaats in de teamruimte, deze ruimte bevindt zich in het schoolgebouw aan uw linkerhand als u de Patagonstraat inloopt. Het is de eerste ruimte links als u door de hoofdingang naar binnen loopt. Er is niet voorzien in de verstrekking van drank en snacks, het verzoek is dit zelf mee te nemen. De school is om 14 uur uit, het parkeren rond deze tijd zal dan ook wat lastig zijn. Bij voorkeur parkeren aan de Botterdreef of Zwartbroekweg.

Spelregels Ieder team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 5 deelnemers (m/j). De opstelling bij de eerste ronde is bepalend voor het gehele toernooi. Er worden 5 ronden gespeeld. Per ronde wordt er maximaal 30 minuten gespeeld. Er wordt met een klok gespeeld, 15 minuten per persoon per partij. De indeling gebeurt volgens het Zwitsers systeem (Zwitsers is een manier van indelen, waarbij de behaalde resultaten bepalen wie elkaars tegenstander worden). Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kan een andere competitievorm gekozen worden. Per team is maximaal één reservespeler toegestaan, maar uiteraard niet verplicht. De inzet van de reservespeler is altijd op bord 4, de spelersvolgorde van de eerste ronde dient altijd in acht te worden genomen: Indien bijvoorbeeld de speler van bord 1 reserve komt te staan dan gaat de speler van bord 2 naar bord 1, van bord 3 naar bord 2 en van bord 4 naar bord 3.

Dagprogramma

14.00-14.15uur Aanmelding ingeschreven teams

14.15-14.20uur Opening

14.20-14.50uur Ronde 1

14.50-15.20uur Ronde 2

15.20-15.50uur Ronde 3

15.50-16.20uur Ronde 4

16.20-16.50uur Ronde 5

17.00uur Prijsuitreiking