Schaaknieuws

Noord-Brabant

24 juni

2018

Nationale Pupillendag: Gachatur & Luna pakken NK titels!

Zaterdag 23 juni schaakten in Meppel 126 kinderen om het kampioenschap t/m 7, 8 of 9 jaar. Het beloofde een spannende strijd te worden, want in korte rapid partijen (15 min + 10s) kan natuurlijk van alles gebeuren.

Uiteindelijk zegevierde Gachatur Kazarjan (JSC de Pionier) in de hoogste categorie en mag hij zich een jaar lang Pupillenkampioen van Nederland noemen. In de jongste categorie leverde Luna Huang (ESV) een heel knappe prestatie door kampioen te worden van de meisjes én de algemene categorie.

Naast deze twee kampioenen stonden nog drie Brabanders op het podium. Tommy Grooten (WLC/ ESV/ HMC) op een 7e plaats in de F categorie en Freek Thijssen (SSB) & Boaz Bronkhorst (de Raadsheer) in de H categorie op een respectievelijk 4e en 5e plaats.
In totaal speelde maar liefst 12 jeugdleden van de NBSB mee. Iets wat op zichzelf al een knappe prestatie is omdat iedere deelnemer zich moet plaatsen voor het NK. Deze resultaten mogen we hier dan ook zeker niet onvermeld laten.

Zo behaalde Fred Song de 22e plaats in de F categorie. Werd in de G categorie Sacha Kurt 10e, Tano van Schilt 12e, Dilan Wullems 37e, Arun Wullems 38e en Ecrin Erdogan 42e. En pakte Kevin Gang de 9e plaats in de H categorie.

Daarnaast waren allerlei prijsjes te verdienen met het randprogramma. Zo werd er gesjoeld, kleurplaten gekleurd, aantal schaakstukken geraden, simultaan gespeeld, met chessity geschaakt etc.

Kortom het was weer een fantastisch schaakfeest, veel dank aan de Meppeler Schaakvereniging en de KNSB voor de organisatie, en graag tot volgend jaar!

*Foto’s gemaakt door de Nationale Pupillendag organisatie, deze en vele anderen zijn te vinden op: www.nationalepupillendag.org

1058 keer bekeken