PK Jeugd – Info

PK Jeugd – Info  Organisatie  Foto’s  Livepartijen  Routebeschrijving  Bijprogramma  Verslagen  Indeling/Uitslagen

Nederlandse Jeugdkampioenschappen NK A, B en C

Het NK voor jeugd en meisjes in de leeftijdscategorieën A, B en C (NJSK) worden gespeeld van zondag 28 april t/m zaterdag 4 mei 2019 in Assen.
De kwalificaties bestaan uit vier toernooien waar de sterksten zich plaatsen voor het NJSK. Uitgezonderd de C jeugd, deze bestaan uit 13 regionale kwalificaties.

Voor 2018-2019 zijn dat:
Kwalificatie 1, 22-23 september 2018, Arnhem (za-zo), eindstanden op de toernooisite
Kwalificatie 2, 17-18 november 2018, Amstelveen (za-zo), eindstanden op de toernooisite
Kwalificatie 3, 4-5 januari 2019, Spijkenisse (vr-za), eindstanden op de toernooisite.
Kwalificatie 4, 8-10 maart 2019, Eindhoven (vr-zo)

Te verdienen plaatsen per kwalificatie:
3x A jeugd, 3x B jeugd, 3x C meisjes, 1x A meisje, 1x B meisje

Let op: de leeftijdsgrenzen van 2019 gelden voor de hele kwalificatiereeks:
A: geboren in of na 1999
B: geboren in of na 2003
C: geboren in of na 2005

Er zijn daarnaast een beperkt aantal plaatsen voor spelers / speelsters:

  1. die een persoonlijk recht hebben verworven. Dat zijn de Talentstatushouders Top, JO en IT en de titelhouders van het NJSK of ONJK als ze nog gerechtigd zijn qua leeftijd. De NT statushouders hebben geen vrijstelling voor het spelen van de kwalificaties. Zie hier de lijst van persoonlijk gerechtigden 2019.
  2. die over vier kwalificaties het hoogste is geeindigd in het klassement ​van de nog niet-geplaatsten. Alleen de beste drie resultaten gelden voor dit klassement.
  3. extra spelers/speelsters om op een even aantal deelnemers uit te komen of bij de Meisjes A en B tot 8 aan te vullen indien deze groepen apart spelen. Dit gebeurt aansluitend aan het vierde kwalificatietoernooi op basis van de reservelijst lid 3.d. d.

Er wordt daarnaast een reservelijst opgesteld per groep voor het geval er een geplaatste speler/speelster tussentijds besluit niet deel te nemen aan het NJSK of in een andere groep gaat uitkomen. De opengevallen plaats(en) wordt(worden) direct na het vierde kwalificatietoernooi ingevuld op basis van de reservelijst. De reservelijst bestaat uit alle nog niet-geplaatste deelnemers van de vier kwalificaties. De volgorde per groep wordt bepaald op grond van de KNSBrating (1 februari) voor de groepen A en B en de KNSB-Jeugdrating (1 februari) voor de meisjes C.

Er worden geen barrages gespeeld indien er op wedstrijdpunten gelijk wordt geeindigd. Er wordt dan eerst naar onderlinge wedstrijd(en) gekeken (alleen als deze volledig gespeeld zijn), daarna naar weerstandspunten en tot slot de Sonneborn Berger-score. Indien dan nog gelijk dan plaatsen de betrokken gelijk geeindigden zich voor het NJSK.
Zie ook het reglement kwalificaties NK jeugd tot en met 14, 16 en 20 jaar

Met de regionale jeugdleiders is afgesproken dat zij meebetalen aan de organisatiekosten van de vier kwalificatietoernooien. De verdeelsleutel op basis van het aantal jeugdleden is op 13 oktober 2018 vastgesteld voor het seizoen 2018-2019.

Aan de geplaatste spelers en speelsters wordt gevraagd tijdig hun deelname te bevestigen (uiterlijk 1 maart 2019, deelnemers kwa4 uiterlijk 20 maart 2019):
Bevestigingsformulier deelnemers NJSK ABC 2019